slider-home

APPORTEREN

 

Bij deze cursus ga je je hond leren een voorwerpje (speeltje, bal) op te halen en terug te brengen naar jou.


Dit apporteren kunnen we steeds moeilijker maken voor je hond zodat dit een echte uitdaging voor hem/haar wordt. Uiteindelijk gaan we het speeltje zo moeilijk neerleggen/ gooien zodat je hond het speeltje moet gaan zoeken met zijn of haar neus. Ook kunnen we verschillende voorwerpen neerleggen zoals dozen, tassen, pionnen enz. waartussen je hond het speeltje moet gaan zoeken.


Heeft je hond niet zoveel met speeltjes maar wel met voer dan kan je hem/haar leren een voerdummie te apporteren/zoeken. Dat is een speeltje waar voer in zit. Je hond leert dan deze dummie terug te brengen waarna het voer uit de dummie gedeeld wordt.

Je hond heeft voor deze cursus geen vooropleiding nodig. Hij of zij kan namelijk gewoon aan de lange lijn als dat nodig is. Je kan deelnemen als je hond 6 maanden of ouder is.
Het spelelement is groot. Er wordt geen druk gelegd op de hond. Het is de bedoeling dat de hond het een feestje gaat vinden om samen met jou te apporteren.

Oefeningen:
• Spelen en loslaten
• apporteren van bewegend en stilliggend speeltje
• apporteren van een speeltje in hoog gras/struiken
• apporteren van speeltje tussen en uit voorwerpen
• apporteren over een lage hindernis

We trainen in kleine groepjes van minimaal 4 honden waardoor optimale aandacht gewaarborgd is. Deze cursus is leuk om als losse cursus te volgen maar je kunt in deze cursus ook ontdekken of speuren (zoekwerk) iets voor jou en je hond is.

Je investering voor 3  lessen is Eur 50,-
lesduur 35 minuten

 Klik HIER om te zien wanneer er een cursus start en om in te schrijven.

 

 

 

Startdata

 

 

©2024 Dogspirit - Barendrecht ( Rotterdam )