Apporteren  3 lessen a 45 minuten Eur 45,-


We trainen in kleine groepjes van minimaal 4 honden waardoor optimale aandacht gewaarborgd is.
Deze cursus is leuk om als losse cursus te volgen maar u kunt in deze cursus ook ontdekken of speuren (zoekwerk) iets voor u en uw hond is.

Heeft uw hond niet zoveel met speeltjes maar wel met voer dan kunt u hem leren een  voerdummie te apporteren/zoeken. Dat is een speeltje waar voer in zit. Uw hond leert dan deze dummie terug te brengen waarna het voer uit de dummie gedeeld wordt.

Uw hond hoeft voor deze cursus geen basis aan gehoorzaamheid te beheersen. Hij kan namelijk gewoon aan de lange lijn als dat nodig is. U kunt al deelnemen als uw hond 4 maanden ouder is.
Het spelelement is groot. Er wordt geen druk gelegd op de hond. Het is de bedoeling dat de hond het een feestje gaat vinden om samen met u te apporteren.

Wat is apporteren?
Uw hond haalt een voorwerp (speeltje, bal) op en brengt het bij u terug.
Dit apporteren kunnen we steeds moeilijker maken voor uw hond zodat dit een echte uitdaging voor hem/haar wordt. Uiteindelijk gaan we het speeltje zo moeilijk voor hem neerleggen/gooien dat uw hond het speeltje moet gaan zoeken met zijn neus. Ook kunnen we verschillende voorwerpen neerleggen zoals dozen, tassen, pionnen enz. waartussen uw hond zijn speeltje moet gaan zoeken.

  • Spelen en loslaten
  • apporteren van bewegend en stilliggend speeltje
  • apporteren van een speeltje in hoog gras/struiken
  • apporteren van speeltje tussen en uit voorwerpen
  • apporteren over een lage hindernis

 

 

Klik hier om te zien wanneer een nieuwe cursus start.