Header

De lessen duren 60 minuten.
Maximaal 6 honden in een groep.


Behendigheid is een combinatie van snelheid en techniek waarbij de baas de hond stuurt om de toestellen foutloos te nemen, het contact tussen baas en hond staan centraal. Bij hondenschool Dogspirit staat het welzijn voor de hond voorop dus wordt er op een positieve manier getraind. Hierdoor krijg je vrolijke honden die met veel plezier zullen werken. Bij Hondenschool Dogspirit wordt de behendigheid op een creatieve manier gegeven zonder druk of stress.
Behendigheid is puur lekker bezig zijn met je hond en zal de band tussen baas en hond nog meer verbeteren.

Het is de bedoeling dat de hond op aanwijzing van de begeleider een aantal hindernissen neemt, bijvoorbeeld een hoogtesprong, breedtesprong, een tunnel, , band en paaltjes. In eerste instantie leert de hond de individuele toestellen aan. Daarna wordt het aantal achtereenvolgens te nemen toestellen uitgebreid. Aan het einde van de cursus kan de hond een eenvoudig parcours lopen.
Als er 2 groepen achter elkaar trainen is het mogelijk om de A Schutting en wip ook te gebruiken.

Om deel te nemen dient u hond minimaal een Basis Gehoorzaamheidscursus te hebben gevolgd (of uw hond moet in iedergeval een basis aan gehoorzaamheid beheersen (los van de lijn zonder weg te rennen, komen als u roept en kunnen blijven) , minimaal 1 jaar oud zijn en geen blessures hebben.

 

Als u vragen heeft kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier om te zien wanneer een nieuwe cursus start en om u aan te melden.