Header

De lessen duren 60 minuten.

Beginners 12 lessen  EUR 125, (max 5 honden in een groep)
Vervolgcursussen 12 lessen - EUR 115,- (max 6 honden in een groep)

Behendigheid is een combinatie van snelheid en techniek waarbij de baas de hond stuurt om de toestellen foutloos te nemen, het contact tussen baas en hond staan centraal. Bij hondenschool Dogspirit staat het welzijn voor de hond voorop dus wordt er op een positieve manier getraind. Hierdoor krijg je vrolijke honden die met veel plezier zullen werken. Bij Hondenschool Dogspirit wordt de behendigheid op een creatieve manier gegeven zonder druk of stress.
Behendigheid is puur lekker bezig zijn met je hond en zal de band tussen baas en hond nog meer verbeteren.

Het is de bedoeling dat de hond op aanwijzing van de begeleider een aantal hindernissen neemt, bijvoorbeeld een hoogtesprong, breedtesprong, een tunnel, A Schutting, wip, band en paaltjes. In eerste instantie leert de hond de individuele toestellen aan. Daarna wordt het aantal achtereenvolgens te nemen toestellen uitgebreid. Aan het einde van de cursus kan de hond een eenvoudig parcours lopen.

Om deel te nemen dient u hond minimaal een Basis Gehoorzaamheidscursus te hebben gevolgd (of uw hond moet in iedergeval een basis aan gehoorzaamheid beheersen (los van de lijn zonder weg te rennen, komen als u roept en kunnen blijven) , minimaal 1 jaar oud zijn en geen blessures hebben.

Verder na de Beginnerscursus
Behendigheid is veelzijdig en je raakt nooit uitgeleerd. In de vervolggroep wordt de lengte van het parcours uitgebreid en zal de moeilijkheidsgraad toenemen. Omdat de begeleider qua snelheid bijna altijd de beperkende factor is, leer je om te wisselen zodat je zelf de kortste weg kunt lopen. Door de toename van de moeilijkheidsgraad zul je steeds meer problemen op moeten lossen om de hond zo vloeiend mogelijk over het parcours te laten lopen. De doelstelling is om de hond foutloos en in een zo kort mogelijke tijd van de start naar de finish te laten lopen.